SEZNAMKA
Hledám lásku
F SEZNAMKA
Sociální sítě
PRO ZADANÉ
Pro nevěrné
HANDICAP
Pro postižené
REALITY
Bez realitky
WEB TRH
IT inzerce

Články

Tónování autoskel

Tónování autoskel

Tónování autoskel - „Intelligent Glass Control“ od Continentalu je systém využívající speciální fólie umístěné uvnitř skla, které vlivem elektrického napětí mění úroveň své průhlednosti. Fólie používané pro tónování oken jsou na trhu dostupné již dlouhou dobu. Doposud však bylo možné tuto technologii použít pouze ve střešních systémech vozů vyšší třídy. Continental poprvé předvedl chytrou aktivaci fólie na boční a zadní sklo ve svém testovacím vozidle na výstavě spotřební elektroniky v Las Vegas začátkem ledna.

– Umíme upravit algoritmy tak, aby chování oken zajišťovalo maximální bezpečnost a pohodlí pro řidiče a zároveň snižovalo emise oxidu uhličitého. Vzhled všech skel byl navržen tak, aby průběžně reagoval na měnící se světlo a automaticky vyrovnával teplotu. Selektivní postupné stmívání oken poskytuje cestujícím mnohem větší komfort a činí jízdu bezpečnější. Toto řešení funguje obzvláště dobře, když je slunce nízko nad obzorem a oslňuje řidiče za jízdy.

Zahradnické práce Strakonice

Zahradnické práce Strakonice

Zahradnické práce Strakonice - Březen je začátkem intenzivních prací na zahradě. Důležitý je úklid po zimě, ale také příprava na novou sezónu a veškeré přípravné práce související s půdou, jako je hnojení. Je také čas prořezávat mnoho druhů keřů a stromů, okrasných i ovocných. Můžete také sít zeleninu a květiny, hlavně pro sazenice, ale také nejprve do země. Zde je 10 zahradnických prací na březen.

V březnu je stále více teplých dnů. I když byla zima mírná, stále bylo "cítit" změnu vzduchu. Na zahradu chodíme častěji a s větší touhou. Během předjaří se vracíme k touze žít a pracovat venku. Pokud ano, je to velmi dobře, protože v březnu je seznam povinných prací poměrně rozsáhlý. Vše však závisí na počasí. Právě ona určuje termín, kdy začneme pracovat na zahradě. Pokud jsou docela dobré povětrnostní podmínky, začínáme pracovat v březnu od začátku měsíce.

Zahradnické práce

Více o nás na https://www.zahradypetr.cz/cs

Škrábance na sklech

Škrábance na sklech

Škrábance na sklech - V současnosti se stále častěji setkáváme s úmyslným poškrábáním či poleptáním skla kyselinovými přípravky. Tato poškození skel jsou velmi častá ve stavebnictví, v obchodní sféře, v dopravních prostředcích. Také představují nepříjemné problémy domácností, když se poškodí jejich bytové vybavení, akvária, atd. Sklo se často poškrábe při úklidu výběrem nevhodných prostředků a postupů při jeho čištění a mytí. Výsledkem bývá poškrábané sklo a následná bezradnost při řešení poškrábání.

Sklo opravy

Více o nás na https://www.skloopravy.cz/

Žaluzie Praha

Žaluzie Praha

Žaluzie Praha - Hliníkové žaluzie na míru

Hliníkové žaluzie na míru jsou nejběžnějším typem okenních krytin v polských domácnostech. Lamely jsou lakované, proto budou rolety fungovat i v místnostech s vyšší vlhkostí vzduchu, jako je koupelna nebo kuchyně, tedy tam, kde dřevěné žaluzie nejsou nejlepším řešením.

Hliníkové žaluzie se navíc vyznačují svou lehkostí a možností invazivní i neinvazivní instalace. Vnitřní hliníkové žaluzie  jsou jednoduchou a odolnou metodou omezení množství světla v interiérech a efektivní alternativou k závěsům . Barev, vzorů a motivů hliníkových rolet na míru je mnoho, takže si mezi nimi každý najde ty nejlepší. Použitím předokenních rolet v domácnosti nebo na pracovišti si můžeme být jisti, že z nich budou účinné zastřešení oken. Dlouholeté zkušenosti nás nutí poskytovat služby na vysoké úrovni a naše produkty jsou vyráběny s důrazem na detail.

žaluzie ceník

Naleznete u nás na webu: https://www.zaluziepraha.eu/

Provětrávaná fasáda

Provětrávaná fasáda

Provětrávaná fasáda - Provětrávaná dřevěná fasáda

Dřevo je přírodní materiál, často používaný ve stavebnictví. Lze z něj udělat i provětrávanou fasádu, jako fasádní obklad připevněný na speciální konstrukční mřížku.

Z prken můžete udělat kompletní fasádu nebo použít dřevěné prvky na úlomky stěn nebo jimi ozdobit štítové stěny. K tomuto účelu slouží fasádní desky ze smrku, borovice, modřínu nebo sibiřského dřeva. Provětrávané dřevěné fasády jsou vyrobeny z desek o tloušťce 1,8 až 3 cm, tzv. bednicí desky. Proč? Při zpracování jsou opatřeny jazýčky nebo drážkami či vybráními, které umožňují montáž na tzv. sleva.

HPL provětrávaná fasáda

HPL provětrávané fasády jsou vyrobeny z fasádních panelů - HPL laminátů, ve kterých je jejich jádrem dřevotřísková deska, tvrzená a tím odolná vůči delaminaci. Z vnější strany mají vrstvu papíru s libovolným potiskem, i když na trhu dominují desky podobné dřevu. Papír musí být pokrytý pryskyřicí, která chrání celou HPL desku proti škodlivým vlivům vnitřních faktorů. Pryskyřice umožňuje dodat HPL lesklý nebo matný nebo saténový povrch.

Jádrem HPL desek může být bakelit, tedy plastický materiál, který se používá v masivním měřítku. Talíř je potažen dřevěnou dýhou, odolnou proti poškození. Největší HPL desky tohoto typu mohou mít rozměr 365 x 186 cm.

Speciálním typem HPL desek jsou desky, jejichž jádro tvoří několik nebo více vrstev lisovaného papíru impregnovaného fenolovou pryskyřicí.

Provětrávaná fasáda z plechu

Dalším nápadem pro provětrávané fasády je použití fasádního plechu. Bude ladit s moderním designem domu. K tomuto účelu lze použít:

    ocelový fasádní plech, vyznačující se vysokou životností za předpokladu řádného upevnění,
    zinko-titanový plech - vyrobený ze slitiny zinku a titanu, velmi odolný - až 120 let, který však podléhá patině.

Vzhledem k tvaru fasády můžete použít plochý, vlnitý nebo trapézový plech.